Пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру скаутам Молдови, громаді міста Чернівці та у церкви Чернівців та Сторожинця

18 грудня о 11:00 за київським часом на нейтральній території між Молдовою та Україною в районі переправи Мамалига пластуни з Чернівців та Івано-Франківська здійснили передачу Вифлеємського Вогню Миру скаутам Молдови. Пізніше цього ж дня, о 17:00,  на відкритті головної ялинки на Буковині, де був присутній чернівецький міський голова, чернівецькі пластуни вперше передавали Вогонь Миру громаді міста.
До акції на кордоні долучились з українського боку пластуни з Чернівців, Сторожинця, а також представники Івано-Франківської області, з боку Молдови — представники організації «Скаут Молдова». Захід відбувся за сприяння відділу у справах сім'ї молоді та спорту обласної адміністрації. Цього року передача Вогню молдавським скаутам відбулася вже вчетверте.
В акції на Соборній площі взяли участь близько двадцяти представників Чернівецького осередку Пласту — Національної Скаутської Організації України.
19 грудня вже традиційно в головній греко-католицькій святині області — Храмі Успіння Пресвятої Богородиці  під час святкової Миколаївської літургії відбулась передача Вогню греко-католикам Чернівців. 
Того ж таки 19 грудня вперше за всю історію Вифлеємського Вогню в Чернівцях пластуни передали його вірним римо-католицького обряду під час меси в Костелі Воздвиження Святого Хреста.  
За тиждень, 26 грудня, о 9:00, в часі ранкового богослужіння, планується передача Вифлеємського Вогню Миру прихожанам УПЦ КП в храмі прп. Параскеви Сербської.
19 грудня в Сторожинці члени Пласту передали Вогонь Миру віруючим трьох християнських конфесій — Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського патріархату та римо-католицької церкви в Україні.





0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте